kijk hier voor de details).."/>

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika groeit langzaam maar zeker als vakantieland. Geen wonder omdat het werkelijk een prachtig land is. Het land ligt helemaal in het zuiden van Afrika en heeft een oppervlakte van 1.219.912 km2 en een uitgestrekte kustlijn van ongeveer 2800 km langs de Indische en Atlantische oceaan. Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden met elk een andere functie: Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein.

Zuid-Afrika staat niet alleen bekend om haar flora en fauna, maar ook om de nationale parken, wilde dieren, uitgestrekte stranden, bergen en grote zoutvlakten.

De bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika zijn onder andere de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en Nationaal park Kruger.

De warmste maand in Zuid-Afrika is Januari, en de koudste maand in Juli. Het regenseizoen is Zuid-Afrika valt in december tot en met februari, behalve in Kaapstad, in Kaapstad valt het regenseizoen in juni tot en met september.

Zuid-Afrika is één van de meest ontwikkelde landen in het continent Afrika. Ook cultureel gezien heeft het land veel te bieden. Zuid-Afrika heeft veel diverse bevolkingsgroepen en daarom ook maar liefst elf officiële talen.

De Zuid-Afrikaanse keuken wordt sterk beïnvloed door Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen.

Autohuur in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika rondrijden per auto van Johannesburg naar Kaapstad kost tenminste drie tot vier weken. Er zijn grote afstanden af te leggen, dus zorgt u ervoor dat u uitgerust bent voor vertrek. In de Zuid-Afrikaanse zomermaanden (januari tot en met maart) is een auto met airco aan te raden.

Autohuurzuidafrika.nl biedt huurauto’s aan op vrijwel alle locaties in heel Zuid-Afrika – altijd tegen de scherpste prijzen!

Verhuurders

De bekende grote autoverhuurders, als Hertz, Avis, Europcar en Budget zijn vertegenwoordigd op nagenoeg alle grote luchthavens. Daarnaast zijn ook de kleinere, lokale aanbieders als Record en Cigar op de meeste locaties aanwezig en voldoen ook aan dezelfde kwaliteitsnormen als de grotere autoverhuurders

Algemene tips bij autohuur

Wij adviseren u bij het ophalen van de auto goed te kijken of deze schadevrij is. Controleert u de ruiten op sterren en barsten, de staat van de banden en meldt u eventuele krassen en deuken voor vertrek.

Let er tevens goed op wat de afspraak is over de benzine. Wanneer er van te voren een volle tank afgerekend moet worden, lever hem dan zo leeg mogelijk in. Wanneer u hier zelf voor mag kiezen, ga dan altijd voor de keuze de auto met volle tank in te leveren. Het is gemakkelijker om de auto af te tanken dan helemaal leeg te rijden.

Daarnaast wijzen wij u op de hoogte van het eigen risico. Dit is vaak 400 tot 500 Euro, exclusief banden, ruiten en onderstel. Het is verstandig te kiezen voor een auto zonder eigen risico, als deze mogelijkheid zich voordoet, want voor het terplekke afkopen van het eigen risico betaalt men een veelvoud van de geringe meerprijs.

Tenslotte raden wij u sterk aan bij schade altijd een politierapport op te laten maken, om lastige discussies te voorkomen.

Wij wensen u een voorspoedige reis!

AutohuurWereldwijdAutohuurZuidAfrika.nl onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid